Børning 2

Nesten en halv million norske kinogjengere så den første filmen, så den 12. oktober 2016 var det på tide med en oppfølger. Børning 2 er et faktum, og her møter vi igjen hovedpersonen Roy, hans datter Nina, kompisene hans og en rekke andre fornøyelige karakterer.

Menneskene bak filmen

Manuset er også denne gangen skrevet av damene Anne Elverdal og Linn-JeanetheKyed og regien er fremdeles utført av Halvard Bræin. Foran kamera finner vi Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen som Roy. Videre kan du se Sven Nordin, Otto Jespersen, Jonas Hoff Oftebro, Marie Blokhus, Lise Karlsnes, Mikkel Gaup, Geir Schau og mange flere.

Børning 2 – Sammendrag av filmen

To år er gått siden vi så Roy sist. Disse to årene har han tilbrakt i fengsel, straffen for villmarkskjøringen mot Nordkapp som vi var vitne til i forrige film. Siden han har utviklet et godt forhold til datteren Nina, har et godt forhold med kjæresten, som er gravid, ønsker han å begynne et nytt liv. Et liv uten tull og tøys, som biler og høy fart. Roy vil ha et liv som er ordentlig og har derfor fått seg jobb på en bensinstasjon der lukten av Wunder-Baum er byttet ut mot lukten av stekte pølser og nybakte boller.

Som du sikkert skjønner, tar det ikke lang tid før bilgale Roy er viklet inn i et nytt veddemål og dermed et nytt kappløp. Denne gangen går løpet fra lille Fosnavåg, beliggende i Møre og Romsdal, til Murmansk på Kolahalvøya. En vill og farlig ferd på glatte vinterveier. «Lillegul» er med og er helt klar til å møte strabaser av alle slag på sin ferd.

Med på ferden er også datteren Nina, denne gangen med kjæreste. Ikke lett for en far å skulle forholde seg til at en datter han akkurat har blitt kjent med nå også er gammel nok til å komme drassende med en kjæreste. I tillegg må Roy hanskes med sin høygravide kjæreste, som ikke kan være med på ferden samt sin ekskone, som hiver seg med på kappløpet. Ganske mange utfordringer å hanskes med for en stakkars mann med andre ord. Denne ekskona er heller ikke av det slaget vi ønsker oss, men rimelig vanskelig å håndtere. Til slutt må vi ikke glemme politimannen, som igjen er etter dem for å stoppe råkjøringen og galskapen.

Morsomme personligheter

I tillegg til de større rollene har filmen også et større antall morsomme personligheter, som dukker opp med jevne mellomrom. Du har fergemannen, bensinstasjonen og mange flere, som alle kommer med underfundige og velplasserte kommentarer og på den måten bringer ekstra liv til filmen.

Vi får igjen et gjenmøte med norsk, vakker natur og glatte vinterveier. Her er det kjøreopplevelser og bilhumor som står i fokus, akkurat som i den første filmen. «Børning 2» har av enkelte anmeldere blitt vurdert som både rasistisk og kvinnefiendtlig. Det finnes ingen mørkhudede med i filmen, bortsett fra en som må forholde seg taus. Kvinnene blir fremstilt som hjernedøde blondiner og det som verre er. De som står bak filmen er, kanskje ikke så uventet, ikke helt enig i dette. De mener at filmen er laget for underholdning og at alle figurene som opptrer i den er stereotype, både kvinner og menn.

Digger du biler og norsk humor og ikke minst den norske rånekulturen, er dette definitivt underholdningsfilmen til deg.

Privacy Policy