Børning-filmen

«Flåklypa» var en gang landets eneste bilfilm, men i de senere har det kommet noen tilskudd. «Børning» kom i 2014, nærmere bestemt hadde den premiere den 13. august.

Menneskene bak filmen

Bak kameraene finner vi Linn-JeanetheKyed og Christopher Grøndal som forfattere av manus. Regien er det Hallvard Bræin som har hatt ansvaret for. Like viktig er de vi finner foran kamera og her er det en god samling norske stjerner. I hovedrollen som Roy finner vi Anders Baasmo Christiansen, andre roller bekles av Sven Nordin, Otto Jespersen og ikke minst Jenny Skavlan.

Børning – et sammendrag av filmen

Børning handler om Roy, en voksen kar, med noen skilsmisser og en datter han ikke har noe særlig kontakt med. Han driver butikken «Stallion Parts» og elsker bilen sin, en Ford Mustang ved navn «Lillegul». Sammen er de to på ulike løp.

Denne sommeren derimot har datteren Nina bestemt seg for å ta opp kontakten med faren. Roy er ikke helt innstilt på dette, han har andre planer. Han skal delta i et løp, men dette taper han. Tapet medfører at han inngår et veddemål med sin store motstander. De to skal kappkjøre mot Nordkapp, startpunkt Oslo. Reglene er få. Første mann som når Nordkapp via offisielle veier har vunnet og det er ikke lov å kjøre via Sverige.

Selvfølgelig er ikke dette ulovlige billøpet bare for de to. Flere henger seg på og datteren Nina blir med hele veien. I tillegg har de en politimann i helene, som gjerne vil få satt en stopper for hele greia.

Billøp og et godt far-datter forhold

I denne filmen er det som seg hør og bør mye villmannskjøring, massevis av flotte scener og kule biler. Vi opplever et miljø full av kjærlighet til bil, heite damer og festlige vitser. Er du glad i landet vårt og naturen den har å by på, får du en skikkelig dose med denne vakre naturen med på kjøpet. Her er det halsbrekkende stunts, noen av dem ved hjelp av datafiksing, men ikke mindre flott å se på av den grunn. Få med dere karakterene til Jespersen og Nordin, det er her mye av den virkelige gode humoren ligger.

Under den ville ferden nordover blir far og datter bedre kjent med hverandre og seg selv. Også forholdet mellom Roy og kjæresten hans får en gjennomgang, som den antagelig trengte.

Mange vil, og det med rette, hevde at filmen er veldig overflatisk når det kommer til disse forholdene og utviklingen av dem. Men det gjør ingen ting. I en slik film er dette bare hyggelige bifortellinger som gir filmen litt flere lag, men hovedtemaet er og blir bil, gleden ved å kjøre bil og mekke bil. Kort sagt, bil. Bil, humor og kameratskap. Filmen fikk gode terningkast da den kom og ble sett av et stort antall mennesker på kino. Det er en god underholdningsfilm uten annen dypere mening enn akkurat det. Ta halvannet time av livet ditt og nyt biler, fart, spenning, konkurranse, lekre damer og kule mannfolk. Dette er skikkelig god underholdning!

Privacy Policy