Om ArticCircleRaceway

Over hele Norge finnes det folk som elsker gatebiler og billøp av ulik art. Nord for Mo i Rana, nærmere bestemt på Storforshei, ligger landets riksanlegg for sporten. Anlegget heter ArticCircleRaceway og er en bane på over tre tusen meter. Disse tre tusen meterne kostet over 60 millioner, men så har vi også fått en bane som man må dra langt syd i Europa for å finne maken til.

Riksanlegg

Banen her opp i nord har en bredde på 11-13 meter og møter alle krav til sikkerhet som finnes. Takket være den gode standarden på banen forekommer det også billøp her og selv svenskene avholder noen runder av sitt mesterskap for touringcar – STCC – på denne banen. I tillegg har stedet både crossbane og gokartbane så her er det med andre ord mange muligheter uansett hvilket motorkjøretøy du foretrekker å bruke. Visste du forresten at dersom banen har ledig kan du komme på drop-in time og kjøre tre runder for å teste banen. Deretter kan du få et bevis, slik at det ikke kan bestrides at du har kjørt på den nordligste raceway-banen som finnes. Kult hva!

Mange ulike løp på ArticCircleRaceway

På ArticCircleRaceway arrangeres det flere ulike begivenheter, blant annet Norgesmesterskap i Roadracing. Dette er enkelt forklart motorsykler som kappkjører på asfaltert bane. Det finnes totalt bare tre baner her til lands som er godkjent for slik kjøring og ArticCircleRaceway er en av dem. Banerekorden ble satt av en av Norges beste innen denne sporten, Carl Berthelsen, i august 2008 med tiden 1,28,7.

Under NM deles syklene inn i ulike klasser, 125ccm, 250ccm, 600ccm og 1000ccm. I tillegg finnes det to egne klasser for nybegynnere, Stocksport 600 og 1000ccm.

Endurance er også et av løpende som arrangeres her. Det er igjen for motorsyklister og handler om utholdenhet. På denne banen tar det hele et sted mellom to og 24 timer.

Classic racing er også en av løpene som foregår. Dette er rett og slett løp med klassiske motorsykler, der det tas vare på eldre sykler. Sporten har blitt ekstremt populær de siste tiårene og løpene er inndelt i mange grener, som for eksempel pre-48 – en klasse for motorsykler produsert før 1948. Dette er altså racet for deg som digger en spesiell epoke eller et spesielt merke.

Sommertreffet på ArticCircleRaceway

Dette er et gedigent treff for alle som digger bil, enten som publikum eller sjåfører. Her møtes flotte gatebiler og banebiler. Du kan til og med ta en tur på banen og teste din egen bil og se hva den er god for. Her er det sladding, røyk, biler og alt annet som hører til en kul festival for store og små. Dette treffet arrangeres hvert år og trekker enormt med publikum.

Treffet har faktisk sin egen hjemmeside der du kan delta i konkurranser og ikke minst kjøpe klær og effekter som passer til sommertreffet!

Det er med andre ord mange muligheter for en ekte motorsportentusiast til å få se og oppleve biler og sykler med hestekrefter under panseret. I tillegg kan du og få testet din egen bi og dine egne ferdigheter som sjåfør.

Privacy Policy