Om Oslomønstringen

Norge og nordmenn har alltid hatt en stor fascinasjon for Amerika og ikke minst amerikanske biler og kulturen fra 1950-/60-tallet. Da er det kanskje ikke så rart at vi har en egen klubb her i landet som samler disse entusiastene under ett tak? AMCAR står for American Car Club of Norway og er altså klubben for alle som elsker gamle, amerikanske biler. Klubben, som har hovedkontor i Trondheim, har rundt 40 000 medlemmer, der halvparten er individuelle medlemmer og halvparten er gjennom de mer enn hundre klubbene som er tilknyttet AMCAR. Visste du at AMCAR var sterke pådrivere for regelen som lar oss importere veteranbiler tilnærmet uten avgifter?

Amerikansk bilsport i Norge

Hovedfokuset til klubben er lovlig gaterace, dragrace og banerace med amerikanske biler. Det arrangeres faktisk et tyvetalls lovlige gaterace rundt om i landet hvert eneste år. Et fantastisk skue dersom det kommer et i nærheten av deg.

Miljøet rundt amerikanske veteranbiler er stort i Norge. Det arrangeres mange begivenheter og stevner rundt om i hele landet hvert eneste år. Slik som Grensetreffet i Halden og Hot August Nights i Trondheim. Gjennom hele sommeren samles førere av disse bilene seg på et utall steder over hele landet og cruiser gjennom gatene. Dette skjer fast den første onsdagen i sommermånedene og er et spektakulært syn for alle som får oppleve det. Mange av bilene får mange beundrende blikk og det er ikke uvanlig at det samler seg mange skuelystne på stoppestedet, som både vil se og beundre de flotte bilene og snakke med sjåførene.

Støtte fra klubben

AMCAR driver uten tvil en omfattende medlemsstøtte. Her snakker vi om forsikringer, medlemsblader, støtte til arrangementer samt, og dette er kanskje det viktigste, all jobben de gjør mot norske myndigheter når det kommer til å forenkle og tilrettelegge for import av amerikanske biler hit til landet. De har til og med Europas største samling av litteratur om amerikanske biler fra 1930-tallet og frem til i dag. Så det er ikke vanskelig å se at her er det mye kunnskap og hente for deg som elsker amerikanske biler og har dette som hobby.

Vårens vakreste eventyr – Oslomønstringen

Oslomønstringen, som av mange også kalles vårens vakreste eventyr, går av stabelen på Ekebergsletta i Oslo. En helg i mai samles alle eiere av amerikanske biler på sletta, for å vise seg frem og treffe likesinnende. Treffet er også åpent for publikum, som ønsker å komme for å ta en titt på alle de fantastiske bilene og nyte den amerikanske stemningen.

Det er gjerne mer enn tusen biler til stede, noe som gjør treffet til et av de største i sitt slag. I tillegg vil du finne utstillere, som selger alt fra bildeler til klær og tilbehør med amerikansk snitt. Det er premier, konkurranser og altså en mulighet til å ta en nærtitt på alle de flotte bilene som finnes her til lands.

I forkant av Oslomønstringen samles også bilene til inntog på Ekebergsletta, noe som gir deg som ikke har anledning til å sjekke ut selve treffet, en mulighet til å få se alle de flotte bilene i sin fulle prakt.

Privacy Policy